Pieczony łosoś – składniki Sama ryba nie należy do najtańszych ale biorąc pod uwagę to, jak wiele w niej składników odżywczych, warto czasami pozwolić sobie na jakieś fajne danie z łososiem w roli głównej. Wystarczy, że zdejmiemy skórę z naszego łososia i natrzemy go sokiem z cytryny i oliwą – po łyżce na taką porcję jak na zdjęciu. Czego potrzebujemy, by móc wyczarować pachnącą i pyszną potrawę? kawałek łososia cytryna pomidorki koktajlowe pęczek koperku por pieprz i sól oliwa z oliwek odrobina masła (choć to nie koniecznie) Łosoś z piekarnika z koperkiem i porem Teraz pora na przygotowanie. Łososia posypujemy posiekanym koperkiem, na każdym kładziemy po plasterku cytryny a dookoła układamy jeszcze pomidorki. Obsypujemy też z obu stron pieprzem i solą i zostawiamy na trochę, żeby się zamarynowało. Zraziłam się do niego gdy spróbowałam go pierwszy raz – przygotowanego na parze i bez większej ilości przypraw. Nam naprawdę smakowało i to chyba jedyna opcja, w jakiej jestem w stanie przełkną tą rybę.