Babeczki na napoju owsianym dosłownie rozpływają się w ustach 🙂 Babeczki na napoju owsianym (bez mleka) – po przekrojeniu Składniki: (na 6 sztuk) 125 g mąki pszennej 100 ml napoju owsianego owocowego /użyłam AdeZ truskawka i banan, dostępny w sklepach 1 jajko klasy M 1 łyżeczka proszku do pieczenia odrobina sody (na czubku łyżeczki) 75 ml oleju 50 g cukru /użyłam cukier różany drobno mielony – połączenie cukru trzcinowego z płatkami róż, jeśli nie macie możecie użyć zwykłego cukru trzcinowego dodatkowo: drobno pokrojone mango zielone suszone lub kandyzowana skórka z pomarańczy (u mnie część babeczek z mango, a cześć ze skórką) Jak się okazuje dodatek mleka czy jogurtu nie jest konieczny 😉 Babeczki przygotowałam na napoju owsianym owocowym truskawka i banan (taki napój bez problemu znajdziecie w sklepach). Dziś zapraszam Was na babeczki na napoju owsianym (bez mleka). Dodajemy drobno pokrojone suszone mango lub skórkę pomarańczową i z raz mieszamy. Babeczki na napoju owsianym (bez mleka). Czas może być różny w zależności od piekarnika (u mnie około 20-25 minut), dlatego stosujemy zasadę tzw. suchego patyczka. Gdy mamy ochotę na coś pysznego i szybkiego do przygotowania pieczemy… babeczki 🙂 Dodatkowo do środka dodaliśmy drobno pokrojone suszone mango i skórkę pomarańczową. W drugiej mieszamy napój owsiany z olejem i jajkiem.