Szakszuka z boczkiem i szpinakiem

Śniadania
22.01.2019 15:29
Szakszuka z boczkiem i szpinakiem

porcja: – 1 duży pomidor np. malinowy lub 1,5 średniego – garść świeżego szpinaku – 2 jaja wiejskie – 1/2 ząbku czosnku – 1/2 cebuli – tarty parmezan (opcjonalnie) – szczypiorek (opcjonalnie) – 50 g dobrej jakości chudego boczku – szczypta kminu rzymskiego – olej rzepakowy lub olej kokosowy – sól i pieprz, papryka słodka i ostra – do podania np. bagietka lub ulubiony chleb Przygotowanie: Pomidora myjemy i kroimy w kostkę (możemy sparzyć i obrać ze skórki). Doprawiamy całość do smaku sola i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami ( u mnie papryka słodka i ostra oraz kmin rzymski). Wrzucamy pokrojony w kostę boczek a także przeciśnięty przez praskę czosnek. Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżeczkę oleju rzepakowego lub kokosowego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/szakszuka-z-boczkiem-i-szpinakiem/