Sałatka z kuskusem, czerwoną fasolą i papryką / 1 porcja Składniki: 1/3 szklanki kaszy kuskus 200 g czerwonej fasoli z puszki 1 gruby plaster żółtej papryki 3 łyżki czarnych oliwek 1 plaster fety 1 garść orzechów włoskich 1/4 wężowego ogórka zielonego 2 łyżeczki oliwy z oliwek 2 szczypty suszonego oregano sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Było to na tyle udane połączenie, że dzielę się z Wami przepisem na sałatkę z kaszy kuskus, kolejną już zresztą! Dzisiaj na śniadanie przygotowałam sałatkę z kaszy kuskus z czerwona fasolą i papryką. W tym tygodniu często z niej korzystam, bo jest szybka w przygotowaniu i inspiruje mnie do tworzenia nowych przepisów na sałatki. Kaszę kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. 2 łyżki czarnych oliwek kroimy w półplasterki, pozostałe pozostawiamy w całości. Doprawiamy do smaku, dodajemy suszone oregano i polewamy oliwą z oliwek. Fetę kruszymy i dodajemy do sałatki, razem z orzechami włoskimi.