Polecam Wam pełną ofertę Tarsmak Składniki: 350 g mąki pszennej + do podsypania pół szklanki ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 1,5 łyżki oliwy z oliwek 2 jajka klasy M 1 łyżeczka cukru 5 większych pieczarek pół cebuli sos serowy Tarsmak (1 łyżka do farszu + do podania) (1 łyżka do farszu + do podania) sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Do ciepłego mleka wkruszamy drożdże, dodajemy cukier i mieszamy. Wyciągamy i na podsypanej mąką macie/blacie ugniatamy ręką ciasto na kształt placka (można też ciasto rozwałkować) na grubość około 5-6 mm. Bułeczki idealnie smakują na ciepło (można je podgrzać tuż przed podaniem i dopiero polać sosem) lub na zimno. Na wierzch można (tak jak u mnie) nałożyć jeszcze troszkę farszu, lekko go wgniatając w bułeczkę (lub pominąć ten etap). Puszysta bułeczka nadziana pieczarkami (ja dodatkowo na część bułeczek nakładam jeszcze trochę pieczarek na wierzch). Idealna na ciepło (bułeczki można pogrzać tuż przed podaniem) lub zimno. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 h. Bułeczki układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy na chwilę na bok. Dziś polecam Wam kolejną pyszną propozycję idealną na spotkania z przyjaciółmi. Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy nasz drożdżowy rozczyn, dodajemy oliwę z oliwek, szczyptę soli i wbijamy 1 jajko. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika (u mnie około 20-25 minut). Spróbujcie. Bułeczki można podać również z innym sosem.