Roladki schabowe z pieczarkami w sosie

Pati
Obiad
16.01.2019 14:06
Roladki schabowe z pieczarkami w sosie

Roladki schabowe z pieczarkami w sosie Składniki: 5 plastrów schabu 500 g pieczarek ząbek czosnku 1 łyżka masła 2 łyżki oleju 1 łyżka mąki + trochę do panierowania 3 łyżki śmietany 18% pieprz sól Pieczarki czyścimy i dzielimy na mniejsze kawałki. W kubeczki łączymy śmietanę z mąką, dolewamy do niej trochę sosu, żeby ją zahartować, dokładnie mieszamy i dodajemy do sosu. Następnie na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy roladki z każdej strony na brązowy kolor. Następnie wrzucamy roladki z powrotem do sosu i ściągamy z ognia. Roladki schabowe z pieczarkami w sosie to bardzo klasyczne i proste rozwiązanie. Podlewamy je około 250 ml wody/bulionu, przykrywamy i dusimy na średnim ogniu około godzinę. Uwielbiam robić z niego różnego rodzaju roladki z różnymi farszami. 2/3 z nich wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy przez około 15 minut. Następnie wrzucamy na patelnię, dodajemy masło, doprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym czosnkiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/posilki/miesa/wieprzowina/roladki-schabowe-z-pieczarkami-w-sosie