Marmolada z pomarańczy z imbirem

Karolina
Przetwory
14.01.2019 0:26
Marmolada z pomarańczy z imbirem

Usuńcie korzeń imbiru jeśli się jeszcze nie rozleciał, odparujcie przez około 5 minut alkohol i sok z limonki. Po około godzinie naprawdę powolnego gotowania, kiedy owoce całkiem się rozpadną i masa zaczyna gęstnieć, dodajcie skórki pomarańczowe i smażcie dalej. Łatwo sprawdzić, czy już jest gotowa- do zamrażarki wstawcie mały talerzyk, gdy się schłodzi porządnie- wylejcie na niego odrobinę marmolady. Biała piana, która zbiera się na wierzchu, z czasem zniknie- niech Was nie kusi żeby ją wyławiać! Taka marmolada to również świetny sposób na samodzielny prezent- wystarczy wydrukować lub wypisać ręcznie etykietkę, a zakrętkę ozdobić kolorową serwetką i pasującą tasiemką. Jeśli masa szybko zastygnie i się scali- jest już prawie gotowa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.karointhekitchen.com/wege/marmolada-z-pomaranczy-z-imbirem/