Najlepsza po schłodzeniu. 250 g kuskusu 1 sałata rzymska 100 g cienkich kabanosów 3-4 jajka kilka ogórków konserwowych 1 płaska łyżka Vegety Natur 1/2 łyżeczki Vegety Natur do sałatek i dipów 1-2 łyżki orzeszków pinii 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Najczęściej zalewam go bulionem, bo w takim zalanym jedynie osoloną wodą czegoś mi brakuje. Tym razem do doprawienia kuskusu postanowiłam wypróbować nowość – Vegetę Natur, składającą się z naturalnych składników (suszonych warzyw i przypraw). Zalewamy wrzącą wodą w takiej ilości, by woda sięgała 0,5 cm ponad powierzchnię kaszy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Po przestudzeniu obieramy i trzemy na drobnych oczkach tarki. Sałatę rzymską kroimy na mniejsze kawałki. Lubicie sałatki na bazie kuskusu? Odstawiamy pod przykryciem na około 5 minut.