Kakaowe, popękane ciastka

Ciasta
07.01.2019 10:36
Kakaowe, popękane ciastka

Do masła z jajkiem dodać 4 łyżki mieszanki suchych składników, zmiksować na małych obrotach, dodać kolejne 4 i zmiksować a następnie wsypać resztę - na bardzo wolnych obrotach zmiksować na kruszonkę a potem ręką zagnieść ciasto. ½ szklanki cukru 2 jajka 4 łyżki brązowego cukru 2/3 łyżeczki cynamonu Wykonanie: Do miski wsypać przesianą mąkę wraz z kakao, dodać sodę i sól i całość wymieszać. Kakaowe ciasteczka w cukrze i cynamonie Składniki: 2 szklanki mąki 4 łyżki kakao ½ łyżeczki sody ¼ łyżeczki soli 110 g masła (miękkie) Masło umieścić w misce dodać cukier i zmiksować -kilka minut aż masło będzie jasne i puszyste. Kuleczki spłaszczać w ręku i układać na papierze –trzeba zachować pomiędzy nimi lekki odstęp bo będą trochę rosły.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2019/01/kakaowe-ciasteczka-w-cukrze-i-cynamonie.html