Odstawić ponownie na 24 godziny, po czym mięso wyjąć, zalewę zagotować, włożyć szynkę z powrotem i nadal gotować na bardzo małym ogniu przez 40 minut. Wszystkie składniki na zalewę zagotować, włożyć szynkę i gotować na bardzo wolnym ogniu przez 40 minut. Szynka wieprzowa 1 kgPrzyprawa do marynowania mięsa 1 opakowanieWoda 2 litrySól 2 łyżkiVegeta 2 łyżkiMajonez 2 łyżkiWrząca woda 1 szklankaCzosnek 4 ząbkiZiele angielski (kilka ziarenek) Siatka do gotowania szynkiMięso opłukać, osuszyć, natrzeć dokładnie przyprawą i włożyć do lodówki na 24 godziny.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2019/01/szynka-domowa-z-majonezowej-zalewy.html