Tempura to inaczej kawałki warzyw/owoców morza/kurczaka w cieście naleśnikowym, które są smażone na gorącym oleju, dzięki czemu są wyjątkowo chrupiące. Przepis Brokuła dzielimy na małe różyczki i obgotowujemy około 5-10 minut w osolonej wodzie, aż zrobi się miękki. W rondelku rozgrzewamy olej, co najmniej 5 minut na dużym ogniu. Tempura z brokuła to pyszna przekąska, która sprawdzi się szczególnie podczas spotkań w gronie znajomych. Mąkę umieszczamy w misce, dodajemy wodę, jajko i dokładnie mieszamy, najlepiej rózgą, aż powstanie konsystencja ciasta naleśnikowego. Składniki - mały brokuł - szklanka mąki - szklanka wody mineralnej - jajko - sól i pieprz do smaku - łyżeczka ostrej papryki - około 0,5 l do smażenia Różyczki maczamy kolejno w cieście, wkładamy do oleju i smażymy kilka minut do zrumienienia.