Składniki: (na 4-5 sztuk) - 250 ml soku jabłkowo-gruszkowego – użyłam FRUTI Premium - 1 szklanka mąki pszennej (u mnie tortowa) - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżka oleju (do ciasta) + odrobina oleju do smażenia - 1 jajko klasy M - ulubione dodatki do podania: u mnie cukier puder, odrobina konfitury jagodowej i plasterki pomarańczy Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę pszenną, wlewamy sok jabłkowo-gruszkowy, wbijamy 1 jajko, dodajemy mąkę ziemniaczaną i łyżkę oleju. Naleśniki smażymy na niedużej ilości oleju (ja natłuszczam patelnię co 2-gi naleśnik), z obu stron na złoto. A teraz… zapraszam Was na pyszne naleśniki na soku jabłkowo-gruszkowym (bez mleka). Naleśniki na soku jabłkowo-gruszkowym (bez mleka) Proste, pyszne naleśniki o wyjątkowym smaku. Przepis powstał dosłownie pod wpływem chwili i… został z nami na stałe. U mnie odrobina konfitury jagodowej, cukier puder i plasterki pomarańczy. Wraz z bliskimi przetestowaliśmy je w Święta i… jesteśmy zachwyceni ich smakiem.