Składniki: 30 dag makaronu (ozdobne kolanka) 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 duża cebula 1 mały bakłażan 1 duży ząbek czosnku 3 małe pomidory 20 dag surowego, wędzonego boczku 20 dag sera mozarella 20 dag sera mozarella olej do smażenia sól, pieprz, zioła prowansalskie Następnie wykładamy go z patelni a na powstałym tłuszczy szklimy cebulę poszatkowaną w kostkę razem ze zmiażdżonym czosnkiem. Następnie wykładamy go z patelni a na powstałym tłuszczy szklimy cebulę poszatkowaną w kostkę razem ze zmiażdżonym czosnkiem. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy do niego pokrojony w kostkę boczek. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy do niego pokrojony w kostkę boczek. Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Warzywa, boczek, makaron i 1/3 część startego sera mieszamy ze sobą. Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Warzywa, boczek, makaron i 1/3 część startego sera mieszamy ze sobą. Paprykę i bakłażana kroimy w małą kostkę i dodajemy do cebuli. Paprykę i bakłażana kroimy w małą kostkę i dodajemy do cebuli. Na wierzch układamy pomidory pokrojone w plastry.