Tarta z cukinią i kaniami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Ciasto wykładamy na foremkę do tarty wylepiając brzeg formy i wkładamy do piekarnika na 15 minut temperatura 180 stopni. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Następnie wyjmujemy i nakładamy farsz, na wierzchu układamy pomidory pokrojone w plasterki, posypujemy bazylią, papryką i posypujemy startym serem. Farsz: 5 średnich kani 1 cebula 1/2 kg kabaczka 2 pomidory pietruszka (koperek) bazylia (papryka mielona ostra lub słodka) sól (pieprz) żółty ser do posypania olej do smażenia Sposób wykonania Ciasto zagniatamy łącząc wszystkie składniki - ważne by masło było schłodzone i najlepiej posiekać je nożem z mąką by go nie rozgrzewać rękami. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy do zeszklenia na oleju. Wstawiamy ponownie do piekarnika na 25 minut temperatura 180 stopni.