Składniki: Wykonanie: mięso z rosołu (np. podudzie+ skrzydełko)½ bułki1 jajkoMlekoSól, pieprzŁyżeczka koperkuPół łyżeczki kaszy mannyłyżeczka bułki tartejMasło klarowaneMąka do obtoczenia3 łyżki passaty pomidorowej½ szklanki rosołuMięso wyjąć z rosołu, oddzielić od kości i zmielić. Wymieszać dokładnie i formować kuleczki mięsne (gdyby masa była zbyt rzadka to dodać jeszcze odrobinę bułki tartej). Smażyć na rumiano z każdej strony na maśle klarowanym. U mnie sprawdziły się klopsiki, które szczególnie smakują dzieciakom, z dodatkiem sosiku pomidorowego.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2019/01/pulpety-drobiowe-z-miesa-z-rosou-w.html