Smacznego! Składniki SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA OK. 20 PRZYSTAWEK) 1 duża cukinia 125 g sera mozzarella (1 opakowanie) 120 g przecieru pomidorowego (ok 1/4 opakowania) kilka plastrów szynki (polecam pepperoni) bądź kiełbasy 2 ząbki czosnku papryka słodka, chili, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, sól, pieprz oliwa z oliwek Przygotowanie INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA 1 Gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 min. 3 W międzyczasie pokrój na drobne kawałki czosnek, a następnie podsmaż na oliwie z oliwek wraz z bazylią. Gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 min. 3 W międzyczasie pokrój na drobne kawałki czosnek, a następnie podsmaż na oliwie z oliwek wraz z bazylią. 20 PRZYSTAWEK) 1 duża cukinia 125 g sera mozzarella (1 opakowanie) 120 g przecieru pomidorowego (ok 1/4 opakowania) kilka plastrów szynki (polecam pepperoni) bądź kiełbasy 2 ząbki czosnku papryka słodka, chili, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, sól, pieprz oliwa z oliwek INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA 1 Fit przekąski na sylwestra są proste w przygotowaniu a w smaku nie różnią się od cięższych przystawek, przygotowywanych na pieczywie. 🙂 Co ciekawe, takie zdrowe przekąski na sylwestra przygotowuje się bardzo szybko – wystarczy 20-25 minut na całość. 4 Czosnek z bazylią dodaj do sosu, dokładnie wymieszaj i duś na małym ogniu przez chwilę. 4 Czosnek z bazylią dodaj do sosu, dokładnie wymieszaj i duś na małym ogniu przez chwilę. Cukinie pokrój na grubsze plastry (tak mniej więcej 1 cm). Cukinie pokrój na grubsze plastry (tak mniej więcej 1 cm). Wstaw do piekarnika na 5-10 minut - aż ser się roztopi. Wstaw do piekarnika na 5-10 minut - aż ser się roztopi. 5 Podpieczone plastry cukinii posmaruj sosem, następnie połóż szynkę/kiełbasę i przykryj kawałkami sera mozzarella. 5 Podpieczone plastry cukinii posmaruj sosem, następnie połóż szynkę/kiełbasę i przykryj kawałkami sera mozzarella. W nagrzanym piekarniku do 180*C podpiecz te plastry przez ok. 5 minut.