Surimi w panierce – Składniki: 8 paluszków krabowych (Surimi) – ok. 125 g 1 łyżeczka mąki pszennej 1 jajko 1/3 łyżeczki papryki słodka szczypta papryki chilli 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego sól i pieprz do smaku 3 czubate łyżki japońskiej panierki Panko Surimi w panierce, czyli paluszki krabowe w chrupiącej panierce Panko, którą można kupić w dziale z orientalną żywnością. Paluszki krabowe w panierce – surimi w takiej formie idealnie pasuje jako przekąska na Sylwestra, Karnawał, czy inną imprezę. Poza tym mogą one spełnić także rolę obiadu, jeśli podamy je np. z frytkami i ulubioną surówką, np. z białej kapusty. Smażyć surimi na średnim ogniu przez 1-2 minuty, z każdej strony na złoty kolor. Przepis na panierowane paluszki krabowe: Paluszki krabowe rozmrozić odpowiednio wcześniej (o ile kupiliście mrożone). Usmażone przełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Podawać z ulubionymi sosami, np. z sosem czosnkowym.