Mniam Składniki/1-2 porcje: 1 burak garść świeżego szpinaku 1 awokado Kilka piórek czerwonej cebuli 100 g białego sera (u mnie bez laktozy) sól i pieprz opcjonalnie pestki dyni lub słonecznika sos 1 łyżka musztardy 1 łyżka miodu lub syropu klonowego 1 łyżka oliwy extra vergine 1 łyżka soku z cytryny 3/4 łyżki octu balsamicznego Przygotowanie: Buraka myjemy i nakłuwamy. Obrać i pokroić w kostkę awokado. Obrać i pokroić w cienkie paseczki cebulę. Pyszna sałatka z pieczonym burakiem 🙂 Żródło witamin i składników odżywczych ! Podajemy z ulubionym pieczywem lub grzankami.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/salatka-z-pieczonym-burakiem/