Składniki: - 1/2 małej kapusty pekińskiej lub sałaty lodowej - 1 duża czerwona papryka - 4 pomidory malinowe - 500 g mielonej wołowiny - 1 duża czerwona cebula - 1 duży słoik koncentratu pomidorowego (180g) - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka czerwonej fasoli - 1 duży, gęsty jogurt naturalny (390 g) - 6 łyżek majonezu - 200 g żółtego sera np. gouda - nachosy do dekoracji (jeśli macie więcej czasu polecam domowe nachosy) - przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka Kapustę lub sałatę przepłukać, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na dnie miski. Sylwester już co prawda za nami, ale właśnie rozpoczyna się karnawał, więc mam nadzieję, że skusicie się na moją dzisiejszą propozycję. Fasolę przepłukać, dokładnie odcedzić, ułożyć na warstwie z kukurydzy. Kukurydzę przepłukać, dokładnie odcedzić, ułożyć na mięsie mielonym. Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę, dodać mięso mielone, doprawić do smaku. Dookoła naczynia ułożyć koronę, na środku wysypać pokruszone nachosy. Kiedy mięso jest złociste, dodać koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać i smażyć razem przez ok. 5 minut. Następnie ułożyć warstwę z papryki pokrojonej w kostkę.