Ziemniaki faszerowane tuńczykiem jak ze Spudulike

Ewelina
Przepisy
09.06.2014 13:08
Ziemniaki faszerowane tuńczykiem jak ze Spudulike

Przepis

Składniki( 2 porcje obiadowe)

-2 duże ziemniaki( po ok. 300-400 g, najlepiej kupić takie specjalne do nadziewania funkcjonujące pod nazwą "jacked potatoe" albo "ziemniaki grillowe")

-puszka tuńczyka w sosie własnym

-mała( 140 g ) puszka kukurydzy

-3 łyżki majonezu

-3 łyżki kremowego serka

-sól i pieprz do smaku

-oliwa z oliwek

Ziemniaki umyć, obtoczyć w soli i odrobinie oliwy. Zawinąć w folię spożywczą i piec ok 50-70 minut( zależy od wielkości ziemniaków, najlepiej sprawdzić wbijając patyczek, czy są już miękkie) w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

W międzyczasie zmiksować tuńczyka, majonez, serek i połowę kukurydzy. Doprawić solą i pieprzem oraz wmieszać pozostałą kukurydzę.

Z upieczonych ziemniaków wykroić pasek u góry, nadziewać tuńczykowym farszem.