Przepis
Składniki( 2 porcje obiadowe)
-2 duże ziemniaki( po ok. 300-400 g, najlepiej kupić takie specjalne do nadziewania funkcjonujące pod nazwą "jacked potatoe" albo "ziemniaki grillowe")
-puszka tuńczyka w sosie własnym
-mała( 140 g ) puszka kukurydzy
-3 łyżki majonezu
-3 łyżki kremowego serka
-sól i pieprz do smaku
-oliwa z oliwek
Ziemniaki umyć, obtoczyć w soli i odrobinie oliwy. Zawinąć w folię spożywczą i piec ok 50-70 minut( zależy od wielkości ziemniaków, najlepiej sprawdzić wbijając patyczek, czy są już miękkie) w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
W międzyczasie zmiksować tuńczyka, majonez, serek i połowę kukurydzy. Doprawić solą i pieprzem oraz wmieszać pozostałą kukurydzę.
Z upieczonych ziemniaków wykroić pasek u góry, nadziewać tuńczykowym farszem.