Schab gotowany w rękawie

Ewa
Obiad
18.12.2018 9:03
Schab gotowany w rękawie

Miałam wątpliwości czy jest sens doprawiać wodę, w której mięso się gotuje (będzie przecież w worku), ale trzymałam się ściśle oryginalnego przepisu… Wyszło pysznie. Spróbujcie:) 1-1,2 kg schabu bez kości mielona papryka słodka majeranek czosnek granulowany 1 listek laurowy 2-3 ziarenka ziela angielskiego sól, pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso pozbawiamy białych błonek. Nacieramy mieszanką przypraw (papryka, majeranek, czosnek, sól, pieprz), umieszczamy w foliowym rękawie do pieczenia, szczelnie zawiązujemy i odstawiamy na noc do lodówki. Do tego z jego przygotowaniem nie było żadnych problemów – można powiedzieć, że robiło się samo, a ja miałam czas na inne sprawy. Zdejmujemy garnek z palnika i pozostawiamy mięso w wodzie jeszcze na około 15 minut. Gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem, przez około 45-50 minut (od momentu gdy woda się zagotuje).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2018/12/18/schab-gotowany-w-rekawie/