Chrupiące nuggetsy z kurczaka

Ewa
Obiad
07.06.2018 8:50
Chrupiące nuggetsy z kurczaka

A jeśli kogoś z Was bardziej interesuje przepis na nuggetsy z piekarnika, przepis znajdziecie tutaj – KLIK. 500-600 g filetów z kurczaka ostra papryka mielona przyprawa do kurczaka Ciasto: 1 szkl. UWAGI: Proponuję najpierw usmażyć kilka sztuk, by dobrać odpowiednią temperaturę smażenia – nuggetsy nie powinny być spalone, ale też nie mogą być surowe – warstwa ciasta i panierki z płatków mocno oblepiają mięso, więc potrzeba trochę czasu, by doszło ono od środka. Dodatkowo: płatki kukurydziane (u mnie większość małego opakowania) olej do smażenia Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na mniejsze kawałki/paseczki (fajnie sprawdzą się np dostępne w Lidlu polędwiczki z kurczaka). Dip miodowo-musztardowy: 3 łyżki majonezu mieszamy z 1 łyżką miodu oraz 1 łyżeczką musztardy sarepskiej. : Dip czosnkowy: 3 łyżki majonezu mieszamy z 2 łyżkami kwaśnej śmietany 18 %, doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dip majonezowo-ketchupowy: 3 łyżki majonezu mieszamy z 1 łyżką ketchupu. Udostępnij Zapisz Paseczki miękkiego mięsa kurczaka otoczone mocno chrupiącą panierką z płatków kukurydzianych są fajną propozycją zarówno obiadową jak i imprezową. Paseczki kurczaka przekładamy do przygotowanego ciasta, mieszamy i odkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Przepis na te nuggetsy pokazywałam już kiedyś na blogu i do tej pory cieszą się one nieprzemijającym zainteresowaniem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2018/06/07/chrupiace-nuggetsy-z-kurczaka-smazone-2/