Składniki na ciasto: Składniki na masę: Wykonanie ciasta: Wykonanie masy: 2 szklanki mąki200 gram margaryny2,5 łyżki cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia4 żółtek jaja4 białek jaja¾ szklanki cukru1 cukier waniliowy1,5 opakowań budyniów waniliowych½ szklanki oleju+ maliny (około 1 szklanka)+ konfitura malinowa (ja użyłam Stovit Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Wyrabiamy masę mikserem na małych obrotach, dodajemy olej i jeszcze chwile miksujemy na małych obrotach. 1/3 ciasta zamrażamy, a 2/3 wykładamy na przygotowaną formę tarty (24 cm) i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2018/07/tarta-biay-puch-z-malinami.html