Składniki: 100 g płatków owsianych 50 g rodzynek 50 g suszonej żurawiny 50 g suszonych daktyli 1 łyżka naturalnego kakao 1 łyżka whisky pół łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżki zmielonych orzechów włoskich (przepis na około 15 sztuk) Rodzynki, żurawinę i daktyle zalewamy letnią wodą i odstawiamy na 15 minut. Odsączone owoce, kakao, przyprawę, płatki i whisky wrzucamy do rozdrabniarki (miksera czy co tam macie) i wszystko miksujemy. Jeżeli nie macie pomysłu na prezent świąteczny, takie trufle to bardzo fajna opcja. Jeżeli masa się nie klei, dodajemy odrobinę wody z moczenia owoców.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/trufle-owsiane-z-przyprawa-do-piernika-i-whisky/