Szynka duszona w sosie

Beata
Obiad
24.05.2016 0:05
Szynka duszona w sosie

Prosto, klasycznie i bardzo smacznie. 600 g szynki wieprzowej 2 średnie cebule 2 szklanki wody 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżka sosu sojowego 1 liść laurowy 1 łyżka mąki sól pieprz natka pietruszki Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w plastry o grubości około 0,5 cm. Dodać mięso i zrumienić je lekko z dwóch stron, a następnie wlać wodę, dodać liść laurowy, sos sojowy i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem/ W rondlu rozgrzać masło, zeszklić cebulę pokrojoną w piórka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/05/szynka-duszona-w-sosie.html