- Twaróg w kostce tłusty lub półtłusty 250 g - Mąka tortowa 250 g - Żółtka 2 - cukier 4 łyżki - Cukier waniliowy łyżeczka - łyżeczka octu - Śmietana 18% lub 12% 100 ml - Soda oczyszczona łyżeczka - Cukier puder do posypania - Olej lub smalec do smażenia W misce rozgnieść ser tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem. Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Olej rozgrzać a następnie smażyć partiami na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony. Przełożyć na blat lub stolnicę obsypaną mąką. ( Wykrojone środki można zagnieść ponownie lub usmażyć w formie kulek. Szklanką wykroić większe kółka mniejsze za pomącą nakrętki lub kieliszka.