Składniki na 2 blaszki pierników: 2 i 1/2 szkl mąki pszennej, tortowej 1/2 szkl cukru trzcinowego (może być i zwykły, biały) 180 g masła 1 jajko kl L 1/2 szkl miodu 1/2 łyżeczki sody 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1. Zagniatamy i chowamy do lodówki na 2-3 godziny bądź na całą noc. Masło z cukrem miksujemy na puch, następnie wbijamy jajko i miksujemy do połączenia się składników. Następnie dodajemy na przemiennie mąkę wymieszaną z sodą, kakao i przyprawą do piernika oraz miód. Po schłodzeniu, lekko podsypujemy ciasto mąką i wałkujemy na grubość 0,5 - 0,7 mm.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://gotowanietoproste.blogspot.com/2018/12/mieciutkie-ucierane-pierniki.html