Sałatka z koperkiem

Krzysztof
Sałatki
09.06.2014 6:16
Sałatka z koperkiem

Przepis

Składniki:

250 g makaronu typu ryżyk lub łezki

1 podwójny filet z kurczaka

1 pęczek koperku

4 duże ogórki

sól, pieprz

2 łyżki oleju

Makaron ugotować al dente, odcedzić i przelać zimną wodą.

Ogórki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach (ścieram je ze skórką), delikatnie posolić i odstawić na kilka minut. Po tym czasie odcisnąć je z nadmiaru wody.

Mięso pokroić w drobną kostkę, posolić, usmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju. Koperek umyć i drobno posiekać. Przygotowane składniki połączyć i wymieszać doprawiając pieprzem.

Uwaga: Sałatkę można również doprawić dużą łyżką majonezu ale bez niego jest zdecydowanie lżejsza a też pysznie smakuje:)