Ciasto piernikowe w łaty

Magdalena
Ciasta
10.12.2018 10:57
Ciasto piernikowe w łaty

Ja pakuję je w specjalne pudełka na ciasta i torty – duży wybór znajdziecie na RADPAK: https://radpak.eu/pudelka-na-ciasta-i-torty/ Zawsze w domu mam kilkanaście różnych pudełek, od tych na torty, normalne ciasta, do tych na muffinki. Składniki: (forma 18×28 lub 23×23 i podobne, ciasto na małą blaszkę) 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 4 jajka klasy M niepełna szklanka cukru pół szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao do wypieków 1 płaska łyżka przyprawy do piernika kilka kropli aromatu pomarańczowego Ciasto piernikowe w łaty Dziś polecam Wam pyszne i naprawdę proste w przygotowaniu ciasto piernikowe w łaty. Formę na ciasto (18×28 lub 23×23 i podobne) smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną (formę można również wyłożyć papierem do pieczenia). Dzisiejsze ciasto możecie zapakować w całości lub pokroić na kawałki. Kawałki różnych ciast lub babeczki z porcją kremu wspaniale prezentują się w małych kolorowych pudełkach z okienkiem. Takie ciasto można w prosty i szybki sposób przewieźć w dowolne miejsce. Następnie dodajemy aromat pomarańczowy i mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy na mniejszych obrotach tylko do połączenia składników. Do przygotowanej formy wykładamy na przemian łyżkę jasnej masy i łyżkę ciemnej, aż do wyczerpania składników. Do podanie: u mnie rozpuszczona mleczna belgijska czekolada i chrupiące kuleczki czekoladowe (możecie użyć innej polewy lub lukru) U mnie rozpuszczona mleczna belgijska czekolada, a na wierzchu czekoladowe chrupiące kuleczki. Ciasto, to bardzo często przygotowuję na różne spotkania, przyjęcie i święta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/ciasto-piernikowe-w-laty/