Słonecznikowiec

Patrycja
Ciasta
09.12.2018 10:33
Słonecznikowiec

Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia, a następnie przekrawamy na pół. masa kajmakowa: kajmak 600 g, masło 200 g, upieczony słonecznik, składniki na pieczony słonecznik: słonecznik 250 g, masło 70 g, cukier 8 łyżek, mleko 4 łyżki, Słonecznik, masło, cukier i mleko wkładamy do garnka i stawiamy na palnik. Bardzo słodkie ciasto, które jest idealne na chandrę 😊 Składniki na kakaowe blaty (forma 24,5/36): olej 3/4 szklanki, woda 0,5 szklanki, cukier 1 szklanka, kakao 3 łyżki, Wszystkie składniki wkładamy do garnka, zagotowujemy i studzimy. Po wystudzeniu: 5 jajek, cukier 0,5 szklanki, mąka pszenna 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 1 łyżeczka, Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Następnie przekładamy na blaszkę (niczym nie wyłożoną) i pieczemy przez 20 min., w 170 st. C co jakiś czas mieszając, aby słonecznik równomiernie się upiekł. Dodajemy wystudzoną mieszankę kakaową i miksujemy na najwolniejszych obrotach miksera do połączenia. Stawiamy na palnik o małej mocy i mieszamy do połączenia. Następie dodajemy ostygnięty słonecznik i mieszamy łyżką do połączenia. Przepis znaleziony na najsłodszym blogu w sieci: Masło ucieramy na puszystą masę. Pieczemy w 170-180 st. C przez 40-45 min do suchego patyczka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/12/sonecznikowiec.html