Składniki: Ciasto: 150 g mąki pszennej razowej 100 g masła 1/2 jajka 1/2 łyżeczka soli Wierzch: 1 mała cukinia 125 g mozzarelli (1 kula) 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła garść liści rukoli sól, pieprz ziołowy Formujemy kulę, którą owijamy folią a następnie wkładamy do lodówki na mniej więcej godzinę. Cukinię oraz mozzarellę kroimy w plasterki. Na wierzchu układamy na zakładkę plasterki cukinii zachowując około 1,5 cm odstępu od brzegu. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki i wykładamy na oprószony mąką papier do pieczenia. 2 łyżki masła topimy w rondelku i dodajemy do niego poszatkowany drobno czosnek. Za pomocą wałka formujemy je na okrąg o średnicy około 30 cm.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2018/12/razowe-galette-z-cukinia-i-mozzarella.html