Poniżej znajdziecie równie pyszną wersję – z jajkiem sadzonym :) Kotlety z jajkiem sadzonym – Składniki: 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka sól, pieprz, papryka słodka do smaku 1 jajko do panierowania mąka pszenna do panierowania bułka tarta do panierowania 2 jajka do usmażenia jajek sadzonych olej do smażenia ok. 60-70g sera mozzarella Przepis na kotlety z jajkiem sadzonym: Filety z piersi kurczaka oczyścić z ewentualnych błonek i kostek. Na moim blogu było już kilka pomysłów na urozmaicenie kotletów, np. kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami, czy piersi z kurczaka w warzywach a’la ryba po grecku. Następnie na rozgrzanym na patelni oleju podsmażyć kotlety z obu stron na rumiano. Pod koniec smażenia drugiej strony, posypać wierzch kotleta stratą na tarce na dużych oczkach mozzarellą, nalożyć na górę jajko sadzone i przykryć patelnię pokrywką. Kotlety z jajkiem sadzonym – to coś dla tych, co lubią panierowane mięsko, ale tradycyjne kotlety już im się znudziły :) Po usmażeniu ściągnąć jajka z patelni i odłożyć na talerzyk, na bok.