Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami

Karol
Obiad
26.03.2019 19:43
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami

Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki Ciasto 500 g mąki 1 jajko 2 łyżki oliwy 1/2 szklanki ciepłej wody Farsz 100 g kaszy gryczanej (ugotowanej) 400 g boczku wędzonego 300 g grzybów leśnych (mrożonych) 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka majeranku 1 jajko sól, pieprz Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek podsypując delikatnie mąką i wykrawamy szklanką krążki, Każdy krążek lekko rozciągamy w dłoniach, nakładamy na środek porcję farszu i zlepiamy. Sposób wykonania Grzyby rozmrażamy i kroimy w drobną kostkę. 300 g boczku i cebulę kroimy również w drobną kostkę. Resztę boczku kroimy w kostkę, wytapiamy na patelni i podajemy na pierogach. Smażymy cebulę z boczkiem do wytopienia boczku i zeszklenia cebuli, w połowie smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Łącznie: 45 min. Ilość porcji 3 osoby 5 from 1 vote Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami Do mąki wrzucamy jajko i wlewamy oliwę, lekko solimy i dolewając wodę wyrabiamy na jednolite ciasto. Ten farsz nie jest wcale sypki, nie rozlatuje się i tworzy całkiem przyjemną zwartą masę. Pierogi z kaszą gryczaną, grzybami, boczkiem, czosnkiem, cebulką… mmmniam.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/pierogi-z-kasza-gryczana-i-grzybami/