Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Policzki wieprzowe z marchewką wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 2 godz. 15 min. 5 from 2 votes Policzki wieprzowe z marchewką Potrzebne składniki 600 g policzków wieprzowych 2 marchewki 2 gałązki selera naciowego 2 pomidory 2 ząbki czosnku 3/4 l bulionu warzywnego 1 kieliszek czerwonego wina wytrawnego garść świeżych ziół - rozmaryn (tymianek, bazylia, mięta, estragon) 1 łyżka mąki 4 łyżki oleju 1 łyżka mieszanki ziół do wieprzowiny sól (pieprz) Na suchą rozgrzaną patelnię przekładamy policzki z marynatą i smażymy na rumiano. Policzki przekładamy do garnka i zalewamy bulionem, a na tłuszczu ze smażenia smażymy warzywa z przeciśniętym czosnkiem bez pomidorów. Olej, mieszamy z solą, pieprzem i przyprawą - obtaczamy marynata policzki i zostawiamy w lodówce na noc. Przekładamy wszystko do garnka z mięsem i dusimy na małym ogniu przez godzinę. Policzki wieprzowe duszone z marchewką, selerem i pomidorami w otoczeniu ziołowego sosu. Ciężko też niestety kupić to mięso w normalnym sklepie pod blokiem, ale jeśli poszukacie to pewnie Wam się uda.