Składniki: na około 20 czekoladek - 50 g kakao - 50 g erytrolu - 30 g inuliny - 80 g oleju kokosowego - około 40 szt. orzechów laskowych (40 g) Wykonanie: - Erytrol zmielić na puder np. w młynku. Dzisiaj mam przepis, który na pewno przypadnie do gustu osobom lubiącym gorzką czekoladę – do których i ja się zaliczam… – na czekoladki z orzechami laskowymi czyli taką domową czekoladę. W tym przepisie jest to mniej gorzka gorzka czekolada niż w przepisie na czekoladki z rodzynkami i orzechami włoskimi, ponieważ dałam tutaj też trochę inuliny. - Przekładać do foremek – polecam silikonowe; ja tu akurat użyłam plastikowo-silikonowych foremek na kostki lodu – tak, żeby w każdej czekoladce znalazły się 2 orzechy. Te czekoladki trzeba przechowywać w lodówce, ponieważ olej kokosowy rozpuszcza się w niższej temperaturze niż masło kakaowe, które jest składnikiem prawdziwej czekolady. - Orzechy opcjonalnie można uprażyć i zdjąć z nich skórkę – jak to zrobić dokładnie opisałam w przepisie na deser à la Monte.