Nie chciałam tak zwyczajnie wymieszać go z makaronem, więc w mojej głowie zaświtało A jakby tak wymieszać pesto z rukoli z kaszą?. Pomysł z mozzarellą odrzuciłam dość szybko, bo stwierdziłam, że będzie tu pasować bardziej wyrazisty ser, a wybór między serem kozim a fetą postanowiłam pozostawić losowi, czyli co mi się bardziej spodoba w sklepie. W wersji na ciepło: kaszę wymieszać z pesto i burakami, podgrzać i na talerzu dodać fetę. I myślę, że to był dobry wybór, bo powstała bardzo smaczna potrawa z kaszą pęczak, burakami, pesto z rukoli i fetą. Składniki: kasza pęczak pesto z rukoli buraki ser typu feta półtłusty Wykonanie: Buraki ugotować wrzucając nieobrane na wrzącą wodę. W wersji na zimno: kaszę wystudzić, wymieszać z pesto, dodać buraki i fetę. 28 lutego 2018 autor: Małgorzata Rusek Ten przepis narodził się w mojej głowie już jakiś czas temu i tam siedział i obijał mi się po półkulach mózgowych krzycząc Zrób mnie! Więc jak zobaczyłam w sklepie podłużne buraki, to już nie było wymówek i skończyło się odkładanie na później. Właściwie tworzenie tego przepisu w swojej głowie zaczęłam od pesto z rukoli.