Szarlotka z bitą śmietaną na biszkopcie wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki Biszkopt 3 jajka 1/2 szklanki cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki ciepłej wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłeczna 8 jabłek 2 galaretki do wyboru agrestowa (cytrynowa lub pomarańczowa) Delikatne, szybkie ciasto a na tyle efektowne, że nadaje się na stół nawet dla gości. Mocno schłodzoną śmietanę lekko ubijamy na najwyższych obrotach, dodajemy ubijając cukier puder wymieszany ze śmietan-fix i ubijamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Chyba tęsknię za słodkościami bo znów ciasto tym razem szarlotka z bitą śmietaną na biszkopcie. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Z białek ubijamy sztywną pianę dalej dodajemy po trochu cukier, a następnie po jednym żółtku i łyżce wody i dokładnie ubijamy. Łącznie: 1 godz. Szarlotka z bitą śmietaną na biszkopcie Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem formę i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni. Na wystudzone ciasto wykładamy tężejącą masę jabłeczną i schładzamy w lodówce do pełnego stężenia.