😉 Składniki: 1 szklanka pokruszonych herbatników deserowych zbożowych (można użyć innych) 1 szklanka masła orzechowego z wiórkami kokosowymi* 1 szklanka cukru kokosowego 100 g masła około 100 g gorzkiej czekolady W małym rondelku z grubszym dnem rozpuszczamy masło z cukrem (na małym ogniu), następnie dodajemy szklankę masła orzechowego z wiórkami kokosowymi. TopSpozywcze.pl Przygotowanie: Pokruszone herbatniki (nie rozdrabniamy ich w blenderze, mają być ciut większe i mniejsze kawałki – ja robiłam to w dłoniach, ale możecie np. wrzucić je do woreczka i np. użyć wałka do ich pokruszenia) wrzucamy do miski. W tym czasie rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę (miseczkę z połamaną czekoladą stawiamy nad gotującą się wodą, miseczka nie może dotykać tafli wody). Jak chociażby pyszne Boże Krówki (tak uwielbiane przez moje maluchy), wspaniałe herbaty (również w świątecznych opakowaniach) , syropy i wiele wiele więcej. Moje maluchy uwielbiają Boże Krówki, a i ja nie umiem przejść obok nich obojętnie Jeśli lubicie połączenie kokosowych i orzechowy smaków oraz proste i naprawdę szybkie w przygotowaniu desery, to w tym się dosłownie zakochacie 😉 Jeśli chciałabyś zakupić produkty na ten przepis przez internet zapoznaj się z rankingiem supermarketów online Ja polecam Wam zajrzeć do sklepu Filiżanka Kawy Herbaty, gdzie poza aromatyczną ziarnistą kawą znajdziecie również wiele innych wspaniałych produktów. Zmieniłam już nie raz lekko jej recepturę, ale ta dzisiejsza jest tą, którą chyba najbardziej lubię. Następnie kroimy i podajemy z filiżanką ulubionej kawy 😉 Smacznego Pyszna, szybka kokosowo-orzechowa krajanka, to idealna propozycja na weekend