Krupnik z boczniakami i kaszą jaglaną

Iza
Zupy
22.11.2018 21:39
Krupnik z boczniakami i kaszą jaglaną

Składniki: - 2 ½ l bulionu lub wywaru warzywnego - 1 marchew - ½ pietruszki - mały kawałek selera - 2 ziemniaki - 2 suszone grzyby - 2 czubate łyżki kaszy jaglanej - 150 g boczniaków - 1 listek laurowy - 2 ziarenka ziela angielskiego - 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu Marchew, pietruszkę i seler pokroić w kostkę, ziemniaki na większe kawałki, boczniaki w paseczki. Jeśli tak jak ja lubicie boczniaki wypróbujcie jeden z moich ulubionych przepisów na boczniaki z jarmużem i orzeszkami piniowymi. |Krupnik z boczniakami i kaszą jaglaną| Jak ugotować krupnik z boczniakami i kaszą jaglaną? Do gorącego bulionu wrzucić warzywa oraz suszone grzybki, listek laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, całość gotować około 15 minut, aż warzywa będą miękkie . Krupnik z boczniakami i kasza jaglana podawać posypane natka pietruszki z ulubionym pieczywem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/2018/11/krupnik-z-boczniakami-i-kasza-jaglana.html