Spróbujcie i wybierzcie swój ulubiony przepis 😉 Składniki: 2 szklanki mąki pszennej + do podsypania 1/2 szklanki miodu lipowego 1/2 szklanki cukru 1 jajko 1 łyżka masła (czubata) 1 łyżka sody 3 łyżeczki przyprawy do piernika Przygotowanie: Mąkę, cukier, masło, sodę i przyprawę do piernika mieszamy drewnianą łyżką w misce. Ciasto rozwałkujemy na grubość około 0,5 cm na na podsypanym mąką blacie. Dziś zapraszam Was na prosty przepis na miodowe pierniczki serduszka. Polecam Wam też inny przepis na pierniczki – miękkie pierniczki domowe (te robimy ostatnio najczęściej). Przepis jest prosty, jedyne co musicie pilnować to czas pieczenia, aby pierniczki nie wyszły za twarde. Jedne z tych, do których mam sentyment, bo przygotowywałam je pierwszy raz z córeczką. Pierniczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Można je przechowywać przez dłuższy czas w zamkniętej metalowej puszce wyłożonej papierem. Te mały rączki pomagały przy zagniataniu ciasta, a potem w wycinaniu serduszek.