Spróbujcie 🙂 Składniki: – 1 szklanka kaszy gryczanej – 2 szklanki wody – 100g twarogu półtłustego – 1 jajko – 1 łyżeczka kurkumy – 1 łyżeczka czubrycy żółtej – sól i pieprz wg smaku – bułka tarta do obtoczenia – ulubiony tłuszcz do smażenia Mokrymi dłońmi uformować kotlety dowolnej wielkości, kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć na nieprzywierającej patelni, na mocno rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na rumiano. 🙂 Są bardzo delikatne, mięciutkie i najważniejsze smakują idealnie na ciepło i również na zimno. Jedną część zblendować razem z twarogiem na gładką masę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/wegetarianskie/kotlety-kaszy-gryczanej-twarogiem/