Polecam 🙂 Składniki: – 1 tuszka królika – 1 duża cebula – 2 duże marchewki – 200g śmietany (12%) – 4-5 ząbków czosnku – sól i pieprz wg smaku – 4-5 łyżek oliwy. Chciałabym podzielić się z Wami przepisem na potrawkę z królika, duszonego z marchewka z dodatkiem śmietany i czosnku. Obsmażyć mięso z obu stron na mocno rozgrzanej oliwie (przez około 2 minuty na każdą stronę). Mięsko jest delikatne, rozpływa się w ustach, jest mięciutkie i bardzo proste do przyrządzenia pod warunkiem, że posiadacie kociołek albo dużą patelnię z grubym dnem. Dodać warzywa do mięsa, zalać wrzątkiem tak, by woda całkowicie pokryła mięso, przykryć pokrywką i dusić potrawkę przez około 1 godzinę na bardzo wolnym ogniu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/potrawka-krolika-marchewka/