Jogurtowe Ciasto Z Mandarynkami I Przezroczystą Polewą

Iwona
Ciasta
24.11.2018 19:11
Jogurtowe Ciasto Z Mandarynkami I Przezroczystą Polewą

Składniki na blaszkę 23 x 23 cm Ciasto: - 2 szkl mąki - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 płaskiej łyżeczki sody - 3/4 szkl cukru - 25 g roztopionego masła i wystudzonego - 2 jajka kl L - 1 szkl gęstego jogurtu naturalnego lub greckiego w temp. pokojowej - 1 mała puszka mandarynek w zalewie - kilka kropel esencji waniliowej Jogurtowe Ciasto Z Mandarynkami I Przezroczystą Polewą Pyszne, lekkie, ciasto do przygotowania może w ten weekend ;) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm Ciasto: 4. Wodę spod mandarynek (jeśli brakuje Wam do tych 150 ml tej wody to można dolać przegotowanej wody i dosłodzić) zagrzewamy i rozpuszczamy w niej żelatynę. Kiedy polewa zaczyna lekko tężeć polewamy nią wystudzone ciasto, a zwłaszcza owoce na nim i gotowe ciasto wstawiamy do lodówki aby jak najszybciej żelatyna zastygła. Mieszamy szpatułką. 3. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną i wysypaną bułką tartą. 2. Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę, następnie dodajemy jogurt i roztopione masło.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2018/11/jogurtowe-ciasto-z-mandarynkami-i.html