Składniki SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA OK. 20 CIASTECZEK) 100 g płatków owsianych 70 g mąki pszennej 150 g dyni 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka miodu pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3 duże łyżki oleju kokosowego szklanka suszonej żurawiny pół łyżeczki aromatu waniliowego (opcjonalnie) pół szklanki orzechów laskowych (opcjonalnie) Przygotowanie INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA 1 Dynię pokrój na kawałki, skropl oliwą z oliwek i wstaw do nagrzanego piekarnika. Całkowity czas45 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA OK. 20 CIASTECZEK) 100 g płatków owsianych 70 g mąki pszennej 150 g dyni 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka miodu pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3 duże łyżki oleju kokosowego szklanka suszonej żurawiny pół łyżeczki aromatu waniliowego (opcjonalnie) pół szklanki orzechów laskowych (opcjonalnie) 3 Suche składniki czyli płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia, sól, cynamon wymieszaj z mokrymi składnikami, czyli purée z dyni, miodem i olejem kokosowym. 3 Suche składniki czyli płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia, sól, cynamon wymieszaj z mokrymi składnikami, czyli purée z dyni, miodem i olejem kokosowym. Piecz przez 20-25 minut w 175ºC z termoobiegiem (w zależności od grubości ciastek). Piecz przez 20-25 minut w 175ºC z termoobiegiem (w zależności od grubości ciastek). Na koniec wsyp żurawinę, dodaj ekstrakt z wanilii (opcjonalnie) oraz orzechy, i wmieszaj w ciasto. Na koniec wsyp żurawinę, dodaj ekstrakt z wanilii (opcjonalnie) oraz orzechy, i wmieszaj w ciasto. Mięciutkie w środku i lekko ciągnące od płatków owsianych, miodowo aromatyczne, z dodatkiem suszonej żurawiny oraz orzechów… Polecam zamiast masła dać olej kokosowy (tak jak w przepisie) – nie tylko doda on ciasteczkom chrupkości, ale dzięki takiemu zabiegowi ciastka będą miękkie i soczyste w środku. Ciastka z dyni na bazie dyniowego purée na pewno rozświetlą ponure jesienne dni. INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA 1 Dynię pokrój na kawałki, skropl oliwą z oliwek i wstaw do nagrzanego piekarnika.