Jest naprawdę pyszna... - 2 udka z kurczaka- 1 skrzydło z indyka- 2 średnie marchewki- 1 mała pietruszka- 2,5 litra wody- listki laurowe- ziele angielskie- sól- pieprz- 8 dużych cebul- 4 ząbki czosnku- 2 serki topione śmietankowe lub kremowe- majeranek- świeża pietruszka1)Udka oraz skrzydło dokładnie myjemy i wrzucamy do garnka z wodą. Pod koniec duszenia wyciskamy do cebuli 4 ząbki czosnku3) Uduszoną cebulę z czosnkiem oraz serki topione dodajemy do bulionu i gotujemy od czasu do czasu mieszając, aż serki się rozpuszczą4) Wrzucamy ją do garnka z odrobiną oleju i dusimy pod przykryciem przez około 30 minut od czasu do czasu mieszając. Po zagotowaniu wody zbieramy szum i dodajemy pokrojoną marchewkę oraz pietruszkę, a także listki laurowe i ziele angielskie.