Babka Cappuccino Ze Śmietanką

Iwona
Wielkanoc
02.03.2018 16:45
Babka Cappuccino Ze Śmietanką

Dodatkowo: - cappuccino czekoladowe 2 i 1/2 czubate łyżki - mleko w proszku 2 czubate łyżki + kilka kropel esencji śmietankowej Polewa czekoladowa: - niecałe 20 g masła - 4-5 łyżeczek cukru - 3 łyżeczki kakao - 2-3 łyżki zimnej śmietanki 30 % Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową ! 1. Miękkie masło miksujemy z cukrem na puch. czubata szklanka mąki - 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej - 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia - 170 g masła w temp. pokojowej - 3 jajka w temp.pokojowej - 3/4 szkl. Babka Cappuccino Ze Śmietanką Ciasto idealne do filiżanki waszego ulubionego cappuccino ;) Składniki na foremkę keksową 25 x 11 cm: Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową ! 1. Miękkie masło miksujemy z cukrem na puch. Teraz dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia, mieszamy całość do połączenia się i dzielimy na dwie części. Teraz dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia, mieszamy całość do połączenia się i dzielimy na dwie części. 5. Do drugiej dodajemy mleko w proszku oraz esencję śmietankową, mieszamy do połączenia się składników. 5. Do drugiej dodajemy mleko w proszku oraz esencję śmietankową, mieszamy do połączenia się składników. 7. Składniki na polewę czekoladowa umieszczamy w garnuszku/rondelku i zagotowujemy, lekko przestudzoną, gęstniejącą polewą, oblewamy ciasto. 7. Składniki na polewę czekoladowa umieszczamy w garnuszku/rondelku i zagotowujemy, lekko przestudzoną, gęstniejącą polewą, oblewamy ciasto. przez około 50-60 minut do tak zwanego suchego patyczka (patyczek drewniany, wbity w ciasto, musi być suchy )

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2018/03/babka-cappuccino-ze-smietanka.html