Makaron z dynią i kiełbasą

Malgorzata
Makarony
22.10.2019 10:39
Makaron z dynią i kiełbasą

Składniki: 3 łyżki oleju roślinnego garść suszonych grzybów 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 600 g miąższu dyni, pokrojonej w kostkę 200 g kiełbasy, pokrojonej w kostkę 250 ml bulionu drobiowego 150 ml śmietanki 36% 8 liści szałwii, posiekanych sól, pieprz, gałka muszkatołowa ugotowany makaron do podania Przygotowanie: Namocz grzyby w gorącej wodzie aż zmiękną, po czym pokrój je w paski. English version Pumpkin and sausage pasta (4 servings) Ingredients: 3 tablespoons of vegetable oil a handful of dried mushrooms 3 garlic cloves, minced 600 g pumpkin, diced 200 g sausage, diced 250 ml chicken stock 150 ml double cream 8 sage leaves, chopped salt, pepper, ground nutmeg cooked pasta for serving Preparation: Soak the mushrooms in hot water until soft, then cut them into strips. Add garlic, sausage, mushrooms and pumpkin and cook for 2 more minutes and season with salt, pepper and nutmeg. Po tym czasie dodaj śmietankę wraz z szałwią, gotuj aż sos lekko zgęstnieje i dopraw jeżeli to konieczne. Następnie dodaj czosnek, kiełbasę, grzyby i dynię i podsmaż przez 2 minuty po czym dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dziś proponuję przepis bardzo łatwy i szybki makaron z dynią, kiełbasą i suszonymi grzybami i dodatkiem szałwii, która dodaje daniu charakteru. W większej patelni rozgrzej na większym ogniu olej, włóż cebulę i podsmaż do zeszklenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/makaron-z-dynia-i-kielbasa-pumpkin-and-sausage-pasta/