Następnym razem dodam kwaśne owoce dla przełamania smaku, bo po porcji takiego cudownie lepkiego i słodkiego śniadania potrzebowałam chwili by się otrząsnąć :D Składniki (ok 10 placuszków): - 2 szklanki mąki - 2 jajka - 1 i 1/2 szklanki mleka - 75 g rozpuszczonego masła - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/3 szklanki cukru pudru - szczypta soli Mąkę i cukier przesiewam do dużej miski. W osobnej misce roztrzepuję jajka, łączę z mlekiem, na koniec dodaję wystudzone masło. Smażę na suchej patelni z obu stron do uzyskania złotego koloru. Na hasło pancakes każdy odpowie: syrop klonowy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cookandlov.blogspot.com/2018/11/najlepsze-puszyste-pancakes.html