Dodatkowo: - 1 cukinia - 2 pomidory - 1 op. mozzarelli w zalewie xxl - czosnek granulowany - sól, pieprz W naczyniu umieszczamy mąkę, sól, jajko oraz wodę, mieszamy dokładnie do uzyskania gładkiego ciasta o konsystencji gęstej śmietany (w razie potrzeby dodajemy troszkę mąki lub wody). Cukinia w cieście smakuje bardzo dobrze, ale taka rozbudowana o podsmażonego pomidora i mozzarellę, to już jest niebo w gębie;) Jedyna uwaga – najlepiej podawać od razu po przygotowaniu. Plastry cukinii otaczamy ciastem i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Na cukinię w cieście kładziemy mozzarellę oraz pomidora. Cukinię kroimy na plastry mniej więcej 1/2 – 1cm. Na patelni po smażeniu cukinii podsmażamy krótko plastry pomidora. Jeżeli szukacie inspiracji na przekąskę z cukinii, to być może spodoba Wam się taka propozycja.