SKŁADNIKI (na formę 12cm×30cm) 4 jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki + 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki wody mineralnej 2 łyżki kakao 1,5 szklanki malin SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. 4. Formę keksówkę natłuszczamy, posypujemy bułką tartą lub mąką i wlewamy do niej pasami przemiennie po 1 lub 2 łyżki ciemnego i jasnego ciasta. 4. Formę keksówkę natłuszczamy, posypujemy bułką tartą lub mąką i wlewamy do niej pasami przemiennie po 1 lub 2 łyżki ciemnego i jasnego ciasta. Dosypujemy 2 szklanki przesianej mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Dosypujemy 2 szklanki przesianej mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. 5. Zebrę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170°C przez 45 - 50 minut. 5. Zebrę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170°C przez 45 - 50 minut. 2. Dolewamy olej, a na końcu wodę mineralną. 2. Dolewamy olej, a na końcu wodę mineralną. Do jednej części ciasta dosypujemy mąkę, a do drugiej kakao. Do jednej części ciasta dosypujemy mąkę, a do drugiej kakao.